Pınar Özbek

Özgeçmiş ve Çalışma Alanları

Eğitim Hayatı:
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi (ortaokul) ve Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden dereceyle mezun oldu. Ardından Fulbright bursuyla New York’taki Columbia Üniversitesi’nden Ruh Sağlığı Danışmanlığı alanında Master of Arts ve Master of Education derecelerini aldı.

Mesleki deneyimleri:
Lisans eğitimi sonrası stajını Marmara Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri Polikliniği ve Servisi’nde, yüksek lisans stajlarını New York’ta Mount Sinai Hastanesi Psikiyatri Bölümü bünyesindeki gündüz hastanesinde ve Dean-Hope Center for Educational and Psychological Services’da tamamladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’nde BM çalışanlarına hizmet veren psikolojik danışmanlık biriminde staj yaptı. International House-New York’ta 700 kişilik uluslararası bir öğrenci ve akademisyen topluluğuna akran danışmanı olarak psikolojik danışmanlık hizmeti sağladı ve ruh sağlığı konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla etkinlikler düzenledi.

New York’ta bulunan FEGS Health and Human Services System’da psikotik, duygudurum, kişilik ve kaygı bozuklukları olan bireylerin psikolojik ve sosyal işlevselliğini arttırmak üzere vaka koordinasyonu, bireysel danışmanlık, grup terapisi ve psikoeğitim hizmetleri verdi. VIDA Family Services’da madde bağımlılığı olan bireylerin eğitim ve iş hayatına geri dönmelerini sağlamaya yönelik rehabilitasyon danışmanlığı yaptı.

Eylül 2011’den bu yana Koç Üniversitesi’nde tam zamanlı okutman olarak çalışmakta, lisans ve lisans üstü öğrencilerine kişisel gelişim dersleri ve danışmanlığı vermektedir. Bu üniversitedeki ekip arkadaşlarıyla beraber kaleme aldığı Üniversite ve Ötesi: Genç Yetişkinler için Hayat Becerileri kitabı 2015 yılında yayınlanmıştır.

Aralık 2011’den bu yana kısmi zamanlı olarak Etiler Terapi Merkezi’nde uzman psikolog olarak çalışmaktadır.

Terapiye Yaklaşımı:
Pınar Özbek, yetişkinlere yönelik bireysel psikoterapi hizmeti vermektedir. Uyum sorunlarından psikotik bozukluklara kadar geniş bir yelpazede çalışmaktadır. Teorik yönelim açısından bütüncül bir yaklaşım benimseyerek farklı akımlardan beslenmektedir. Sorunların kısa sürede çözülerek işlevselliğin artırılmasının yanı sıra, derinlemesine çalışarak sorunların yeniden tekrarlanmasını önlemeye öncelik verir. Kültürlerarası danışmanlık alanında aldığı teorik ve pratik eğitim sayesinde, farklı kültürlerden gelen danışanlarla çalışma konusunda uzmanlaşmıştır. Akademik eğitimine paralel olarak 25 yıldır sürdürdüğü bale çalışmalarından ve gösteri sanatları alanındaki deneyimlerinden hareketle sanatçı ve performans psikolojisiyle yakından ilgilenmektedir. Türkçe’nin yanında İngilizce ve Fransızca olarak terapi yapmaktadır.

Sivil Toplum ve Meslek Örgütü Deneyimleri:
2012-2014 yılları arasında Türk Psikologlar Derneği Genel Sekreterliği ve İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmüştür. 2014-2016 yılları arasında aynı derneğin Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış, derneğin uluslararası psikoloji birlikleriyle ilişkilerinin geliştirilmesine ve uluslararası temsiliyetinin arttırılmasına katkıda bulunmuştur. Amerikan Psikoloji Derneği üyesidir.

Tüm Makaleleri